Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πώς ξεχωρίζω τον τόνο και τύπο του δέρματος μου ( my skin shade for foundation) + mac shades

Καλησπέρα bloggerίτσες,

άργησα λίγο με αυτό το post αλλά περίμενα να κάνω κάτι που πραγματικά θα σας ενδιαφέρει. Πολλά κορίτσια επικοινώνησαν μαζί μου και στο facebook και μου είπατε ότι έχετε πρόβλημα στο να διαλέγετε τις σωστές αποχρώσεις μακιγιάζ (ειδικά όταν έχει να κάνει με παραγγελία μέσω ίντερνετ.
Το έψαξα πολύ και τελικά έβγαλα κάποια άκρη για μένα και έτσι ελπίζω να βοηθήσω και εσάς!!

Λοιπόν, πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρία είδη τόνων επιδερμίδων: Cool (κίτρινη επιδερμίδα/χρυσαφένια), Warm (ροζ επιδερμίδα), Neutral (ουδέτερη η μια ανάμειξη και των δύο).

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε τον τόνο της επιδερμίδας μας αν δεν είμαστε σίγουροι είναι  με το να φορέσουμε ένα κατάλευκο μπλουζάκι να απομακρύνουμε τα μαλλιά από το πρόσωπο μας και να συγκρίνουμε την επιδερμίδα μας με το άσπρο χρώμα. Συνιστώ να γίνει με την φυσική φωτεινότητα της ημέρας και όχι με τον φωτισμό του σπιτιού μας. Λίγο πολύ θα δούμε πόσο απέχει η απόχρωση μας από το λευκό και άν έχει τάση να ροζίσει η να φαίνεται πιο κίτρινη!!

Ένας άλλος τρόπος είναι να κοιτάξουμε τον καρπό μας και να δούμε την απόχρωση που έχουμε στις φλέβες μας. Όσο πιο πράσινο είναι το χρώμα τόσο πιο ζεστό είναι το χρώμα της επιδερμίδας μας (warm), όσο πιο μπλέ τόσο πιο ψυχρό είναι το χρώμα της επιδερμίδας μας (cool). Aν πάλι εμφανίζονται και οι δύο χρωματισμοί η δεν είναι έντονα ευδιάκριτο το χρώμα τότε ανήκουμε στο ουδέτερο χρώμα (neutral)!!

Άλλος τρόπος λίγο πιο μπακάλικος θα έλεγα είναι το κόλπο με τα κοσμήματα. Άν μας ταιριάζουν τα ασημί τότε είμαστε πιο κοντά στο ψυχρό (cool). Αν μας ταιριάζουν τα χρυσά/μπρονζέ είμαστε πιο κοντά στο ζεστό (warm). Αν πάλι θεωρείτε ότι και τα δύο φωτίζουν και πηγαίνουν με την επιδερμίδα σας τότε αναμφισβήτητα είστε (neutral).

Επίσης αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη στον ήλιο και καίγεστε εύκολα σίγουρα ανήκετε στην κατηγορία (warm). Αν δεν καίγεστε εύκολα αλλά το αντίθετο αποκτάτε ένα όμορφο μαύρισμα τότε ανήκετε στην κατηγορία (cool).

Εφόσον λοιπόν εξασφαλίσουμε τι τόνο επιδερμίδας που έχουμε περνάμε στην δύσκολη φάση της επιλογής σωστού shade foundation. Πολλά makeup είναι ευδιάκριτα από το μπουκάλι. Δείχνουν αν έχουν πιο ροζ χρώμα η κίτρινο. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα διαλέγοντας την απόχρωση αντίθετη από την επιδερμίδα μας. Για παράδειγμα εγώ ανήκω στην κατηγορία (neutral) έχω ένα ενδιάμεσο χρωματικό συνδυασμό όμως για κακή μου τύχη μου έχουν μείνει κάποια παλιά σημαδάκια ακμής που έχουν την τάση να ροζίζουν την περιοχή στα μάγουλα μου. Για να κρατήσω μια ισορροπία και να εξαφανίσω οτιδήποτε ροζ με ενοχλεί διαλέγω makeup με απόχρωση κίτρινη. Βέβαια παίζει και το χρώμα δηλαδή light, medium,dark. Συνήθως το καλοκαίρι ανεβαίνουμε ένα νούμερο τον χειμώνα ξαναπέφτουμε. Κάποια άλλη κοπέλα με ιδιαίτερα πολύ κίτρινη επιδερμίδα η κάτασπρη θα συνηστούσα να μην πάρει κίτρινο makeup αλλά κάποιο λίγο πιο ροζ για να σας δώσει ζωή στο πρόσωπο σας.

Δεν είμαι φαν του να χρησιμοποιώ πολύ bronzers προσπαθώ το makeup μου να μην απέχει πολύ από την χρωματική μου απόχρωση, καθώς και να εξισορροπεί οποιαδήποτε ατέλεια που θέλω να εστιάσω.

Συγκεκριμένα τα καλλυντικά της m.a.c διαθέτουν μεγάλη χρωματική γκάμα και αποχρώσεις για όλους τους τύπους, τόνους επιδερμίδας για να μην χρειάζεται να κάνουμε μείξεις (ξέχασα να προσθέσω αυτόν τον παράγοντα ότι εμείς με την ουδέτερη επιδερμίδα ίσως να χρειάζεται να κάνουμε και ανάμειξη 2 προιόντων για να πετύχουμε την ιδανική απόχρωση. Πόλά κορίτσια λοιπόν αναρωτιούνται τι γίνεται με τις αποχρώσεις της m.a.c τι είναι όλα αυτά τα nc,nw κλπ.
Παρακάτω σας δείχνω ένα πινακάκι που ελπίζω να σας βγάλει από το δίλημα και να σας οδηγήσει στο δικό σας χρώμα.

Shade:
C
NC
N
NW
W
Stands for:
“Cool”
“Neutral Cool”
“Neutral”
“Neutral
Warm”
“Warm”
Match for:
Yellow/Golden Olive Undertone
Slightly Golden Undertone
Neutral Undertone
Slightly Pink Undertone
Pinkish Undertone



Τώρα μπορείτε να διακρίνετε τι σημαίνουν τα αρχικά και για τι τύπο αναφέρονται. Όσον αφορά το χρώμα δεν αλλάζει κάτι, συγκρίνετε με τις αποχρώσεις που χρησιμοποιείτε μέχρι τώρα. Κάθε προιόν ομορφιάς διαθέτει την δική του σελίδα όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για την χρωματική του γκάμα.
Το θέμα είναι να γνωρίζετε την επιδερμίδα σας και να ξέρετε τι ζητάτε.


Ευχαριστώ που διαβάσατε το post μου και ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο!!Περιμένω τα σχόλια σας.
Φιλια πολλά

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΠΕΛΙΑ! ΠΟΛΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή